A második napon

2006.08.12. 16:19 sisso

Dr. Máriás

A második nap alkohol nap, ennek ellenére nem iszunk. Sajnos lehetetlen dolgozni, családot szállítani haza autóval és még esetleg élvezni is a sátor zárása után a Szigetet.

Nekem többnyire nem megy, eddig egy fél táncszínházi előadást sikerült megnéznem és vagy három koncertből az utolsó számot, de volt, hogy éppen akkor értem oda, amikor már szembe jött a tömeg.

Dr. Máriás performansza Tóth Gáborral tulajdonképpen nem csak általában az egyszerű alkoholista menedzserről, hanem egy Magyarországon ékő arab férfi menedzser életén keresztül világítja meg a problémát.

Dr. Horváth Putyi
Nem tehetek róla, nekem ez a dadaista maszturbálás nagyon bejön. Fanatikus Béci rajongó vagyok.

Fenyő György irodalmi előadására megtelik a sátor, ahogy nézem leginkább a jelenlegi és az ex egyetemi tanítványaival. A népszerű irodalom sorozatunk tehát sikeres. Bornemisszától Hajnóczy-ig folyik a sárga lé.

Dr. Horváth Putyi nem semmi figura, félcipő, rövidnadrág, aktatáska, rövid ujjú ing, szemüveg. Mintha egy ötvenes évek beli, újhullámos filmből lépett volna elő. Ráadásul azonnal töményet keres.

Hogy folytassuk az irodalmat, Mr. Háy A Halál kilovagolt Perzsiából című filmjéről beszélget vele. Jó, hogy ketten vannak a színpadon és van közöttük legalább egy, aki felülinformált Hajnóczyból. Putyi ámulva hallgatja a történeteket.

Anonimok
Miután Bárdos Deák Ági lemondta az Így iszunk mi című beszélgetést, maradt Wohlgemuth Brigi az alkoholpolitikából jól felkészült moderátor, Koós Tamás egészségpolitikai szakértő és nem pszichológus, mint azt a honlapon jelöltük és, amiért utólag is elnézést kérünk.

Aztán Karafiáth Orsi, akinek nagyon jó történetei vannak, és, aki valószínűleg az állandó alkoholhaknink irodalmi figurája marad. A három, felettébb szellemes és intelligens (belőlük egy szociológus és egy pszichológus) Anonim Alkoholista baromi hitelesen nyomja a tudomány mellé az illusztrációt.

Éjfél Kapitány gyermekei

Aki bejön a sátorba és belehallgat a beszélgetésbe, az leül, és ott marad. Így halásszuk ma az embereket. Elhangzik a nap tételmondata is az egyik Anonim szájából, miszerint nagyobb probléma ma Magyarországon az alkohol, mint a drog.

A közönségből itt valószínűleg ma senki nem fog inni, ami a Sziget bevétel szempontjából negatív.

Aztán a PIM-es kiállítást, az Írók fürdőruhában-t nyitja a PIM igazgatónő, talpig felöltözve, és végül Ujj Zsuzsiék nyomják a Csókolom rákendrollt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szellemvasut.blog.hu/api/trackback/id/tr1912304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása